Om os

Vores historie

I 2017 valgte Yusef at opsige sit job som bioanalytiker og i stedet åbne Nordisk Falafel. Det viste sig at være en god idé, for den falafel Yusef laver, er i 2018, blevet kåret til verdens bedste falafel.

Med udgangspunkt i en 60 år gammel opskrift, overleveret af sin bedstefar der havde en madbod i Palæstina, begyndte Yusef at eksperimentere med hvilke sorter af kikærter, der bedst gav en cremet hummus og en sprød falafel. Efter 1½ år med at forfine opskrifterne og brugen af sin biomedicinske baggrund, var han klar til at åbne Nordisk Falafel.

Den nu forgyldte falafel-opskrift er hemmelig, det samme gælder hummusopskriften. En pagt indgået mellem Yusef og sin bedstefar.

Vores køkken

Nordisk Falafel er et vegetarisk/vegansk madkoncept, udført efter traditionelle opskrifter med en nordisk twist. Hos os får du sprøde frisklavede falafler, cremet hummus og forskellige lækre salater, alt sammen noget du kan se på vores menukort.

Vi har specialiseret os i autentisk mellemøstlig mad. Vi har dedikeret os til at servere lækre retter, med ingredienser af højeste kvalitet.

Vores falafelretter er vores fyrtårn, så kom forbi vores lokationer på enten Nordre Frihavnsgade eller Godthåbsvej, for at smage på verdens bedste falafel.

FRISTENDE OG LÆKKER MAD

Al vores mad er fryd for krop og sjæl. Vi har stor fokus på at maden skal være rig på protein, have højt fiberindhold, minimal brug af sukker og dermed et lavt kalorieindhold. Vi handler altid økologisk når det er muligt, og bestræber os på at så mange af vores råvarer er økologiske.

Råvarer ordbog

Kikærter

En bælgfrugt fra planten kikært, som menes at have været dyrket i Mellemøsten siden det første landbrug. Kikærter har et højt indhold af magnesium, jern og zink, indeholder vitamin B1, B6 og folsyre og rig på protein (20%) og fibre (12%). Kikærter er hovedingrediensen i falafel og hummus.

Grønkål og rødkål

For at bibeholde de gode næringsstoffer der er i kål, så koger vi ikke vores kålsalater. Til gengæld marinerer vi dem for at give dem en lækker smag.

Rå grønkål er en rig kilde til vitamin A, B6, C, E, K, folat og mangan, og flere mineraler, heriblandt jern, calcium, kalium og fosfor.

Rå rødkål har et højt proteinindhold og særligt højt indhold af C-vitamin, så højt, at det giver appelsinen baghjul.

Dadler

En daddel indeholder en stor mængde kostfibre og mange næringsstoffer inklusiv syv forskellige vitaminer og 10 mineraler – herunder C-vitamin, A-vitamin, flere B-vitaminer, zink, kalcium og jern. Vi skal dog ikke glemme at en dadler kan indeholde op til 80% sukker, så en god energibombe kan man kalde den for.

Tahin

Tahin eller tahini som det også kaldes for, er fremstillet af ristede sesamfrø. Det er en af det vigtigste ingredienser i hummus.

Zatar

Hedder også Za’atar, er navnet både på urten men også selve krydderiblandingen som består af zatar, sumak og ristet sesamfrø.

Halloumi

En grillost fra middelhavsområdet. Den har et højt proteinindhold, rig i smagen og giver en god mæthedsfornemmelse. Er godt alternativt til kød, både i en sandwich, på salaten eller tilbehør til din falafelret. Osten er fast, umodnet og let elastisk med en mild og letsaltet smag.